Всички служби, цялата актьорска трупа и известен брой членове на администрацията

...
Всички служби, цялата актьорска трупа и известен брой членове на администрацията
Коментари Харесай

Поголовно тестване за Ковид в Сатирата

Всички служби, цялата актьорска натрупа и известен брой членове на администрацията са били тествани за ковид след позитивната проба на младия актьор Михаил Сървански.

" Слава Богу, резултатите на всички, в това число и моя, са негативни. Мишо се е заразил отвън театъра от негов другар. Той е под карантина, която изтича скоро. Въпрос на време беше да се случи. Във всички театри има млади артисти, а те като всички младежи всеобщо не съблюдават притивоепидемичните ограничения ", разяснява пред ПИК шефът Калин Сърменов.

" Събрах хората си оня ден на заседание и им обясних, че професията е в ръцете на всеки един от тях. Каквито и ограничения да съблюдаваме вътре в театъра, излизайки от него, всеки носи отговорност освен за себе си, само че и за специалността и би трябвало да мислим и за тези към нас - семейство, възрастни родственици, сътрудници ", добави шефът на трупата.

Сърменов успокои феновете на театралното изкуство, че могат да се усещат сигурни на територията на Сатирата, защото е въвел извънредно строги ограничения по отношение на хигиената и безопазността на публиката.

" Продължаваме да играе съгласно оповестената стратегия. Единственото зрелище, което падна, е " Сама жена ", в която вземат участие Албена Михова и Калоян Трифонов. Накарах ги да си създадат проби, негативни са. Но са с грип, който не им разрешава да играят, защото функциите им са свързани с пеене. Зрителите не трябва да се плашат. Ние сме единственият спектакъл със документ от РЗИ за климатичната апаратура, която е последна дума на техниката. Поставихме я през септември предходната година. Вече има такава вентилация и в отремонтираната Камерна зала. Така, че Сатиричният спектакъл е крачка напред пред останалите театри и предлага изключителни условия за сигурност ", обясни сутиацията шефът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР